lørdag den 20. december 2008

Hvorfor økologisk?

Økologi betyder læren om, hvordan levende væsener og naturen påvirker hinanden. Det at leve økologisk bevidst betyder, at man prøver at lave så lidt uorden i naturen som muligt.

Mine materialer jeg anvender til at sy mine modeller af er lavet af Certificeret økologiske og miljøvenlige bomuld, der bliver brugt ren bomuldstråd og knapper af træ.
Børnetøjet er syet af økologisk bomuld, for jeg vil være med til at give børnene den bedste start på livet. Tekstilproduktion forurener meget, hvis det ikke foregår med stor omtanke. Bomuld er et af de tekstiler jeg ynder at bruge i min produktion af Alma og Jacobs økologiske børnetøj.

De traditionelle bomuldsplantager udgør ca. 4 % af jordens dyrkede landbrugsarealer, på disse arealer anvendes 25 % af det globale pesticidforbrug.

Det er for mig en helt absurd udvikling, som heldigvis kan vendes. Dyrkningen af økologisk bomuld er større end nogensinde, dvs. bomulden er dyrket efter EU `s regler for økologisk landbrug.
Når dyrkningen af bomulden er godt overstået, kan den videre industrielle proces foregå efter regler fra forskellige miljømærker, der har krav til vævning, farvning, vask, blegning og andre arbejdsgange, som tekstilerne skal igennem før der er en Alma og Jacob model færdig. Det kan være en barnekjole, jakke, skjorte eller en lille hagesmæk i økologisk bomuld.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for dit besøg og kommentar :)