mandag den 15. december 2008

Om Alma og Jacob

Jeg Agnete Justesen er indehaver af almaogjacob.dk, en spændende butik på internettet med økologisk børnetøj. Tøjet er dansk design – værkstedet ligger i den idylliske by Ry ved Himmelbjerget. Ideen bag tøjet er den økologiske tankegang – skånsom for barnet og miljøet.

I denne blog vil jeg skrive om økologi og om hvem Alma & Jacob er.

Jeg bliver ofte spurgt om jeg hedder Alma? Og det må jeg så sige nej til, så spørger folk om jeg så har to børn der hedder Alma og Jacob? Men det har jeg desværre heller ikke. Men hvem er Alma og Jacob egentlig?

Her får du Historien om Alma & Jacob, som er mere end 100 år gammel.

Alma Alvilde Kathrine Jensen født Jacobsen, var hos Jacob Jensen som husbestyrerinde.

Jacob Jensen havde et lille gartneri på Viby Mark i Jylland, hvor han dyrkede grønsager og meloner. Jacob var ungkarl og søgte en husbestyrerinde, og det blev Alma.
Alma tog sig af de huslige pligter, og på den tid var alting hjemme lavet, bagning, syltning, slagtning og meget af tøjet hjemmesyet, strømper og trøjer var strikket af uld, bomuld eller hør.
Hun hjalp også Jacob ude i gartneriet, hvor der var misbænke, deri blev der dyrket meloner og agurker, som skulle knibes.
Der blev avlet mange grønsager gødet med naturgødning og de blev solgt på den ugentlige torvedag på Ingerslev plads i Aarhus. Grønsagerne blev kørt ind i hestevogn, trukket af hesten tulle.
Disse torvedage eksisterer den dag i dag, udbuddet af varer er meget større, men der er mange økologer blandt stadepladserne.

Den 7/8 år 1900 giftede Jacob Jensen sig med Alma Alvilde Kathrine Jensen.

Jacob var 35 år og Alma 30 år..
Almas brudekjole var sort med smalle ærmer, kjolen havde læg og med masser af små sorte perler, en festkjole i ren silke.
Silke blev ellers kun brugt i de helt fine kredse, herefter fulgte lærred, uld og serge, hos de som var knap så velhavende.
Alma Alvilde Kathrine Jensens var tante til min oldemor Poula Ragnhild Nielsen.
Jacob og Alma fik ikke nogen børn selv, men min oldemor voksede op hos dem.

Jacobs gartneri leverede varer af god kvalitet, og det vil jeg føre videre i mit børnetøjsmærke der er opkaldt efter Alma & Jacob også være.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for dit besøg og kommentar :)